Министерство на туризма организира участието на България на международното туристическо изложение f.re.e в Мюнхен, Германия, от 22 до 26 февруари, съобщиха от Министерството. Българският информационен щанд е на площ от 30 кв. м, като на него се представят и Община Варна, "Одисея Ин Спортно-туристическа агенция" ООД, "Съни Травел Клуб" ЕООД, "Родопи Екстрийм Адвенчър" ЕООД.
Международното туристическо изложение f.re.e, което ежегодно се провежда в Мюнхен през втората половина на февруари, е едно от големите регионални изложения, които по своя характер са международни, но привличат публика от съответната област в Германия, в която се провеждат.
Изложението е представително за Южна Германия и привлича вниманието на публиката от провинции Бавария, Хесен, Баден-Вюртемберг, както и от района на Залцбург (Австрия).
f.re.e Мюнхен е най-голямото и значимо туристическо изложение за провинция Бавария, където се отчита един от най-високите средни доходи на глава от населението в Германия. 
Традиционно интересът към България е насочен към Черноморието, културните, историческите и природни богатства, които страната ни предлага.
В началото на февруари, при представянето на приоритетите на ведомството в рамките на следващия служебен кабинет, министърът на туризма Илин Димитров съобщи, че за негативната тенденция с намаляващите германски туристи (вече три пъти по-малко), която се наблюдава от началото на ковид кризата, има вариант да бъде финансирана засилена реклама на пазар Германия чрез туроператорите.
Ще заложим в обществените поръчки малко по-голяма сума и фирмите, които ще ги спечелят, ще са задължени да рекламират и през туроператорите, каза тогава Димитров.
Германските туристически агенции и туроператори изразиха надежда и положително очакване за програмите към България тази година по време на "роудшоу", организирано по инициатива на министерството, което се състоя от 6 до 10 февруари в Германия. Това е второто подобна проява след успеха на състоялата се в Полша инициатива в края на миналата 2022 година.