Регионален математически турнир „Видин-Монтана-Враца“ ще се проведе в края на седмицата в града под Околчица. Домакин ще е местната Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“, съобщиха за БТА от училището. Участие ще вземат 60 ученици, избрани според резултатите, от V до XII клас, от математическите гимназии от трите областни града в Северозапада.
Турнирът се организира със съдействието на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“ и Съюза на математиците в България.
Официалното откриване ще е на 25.02.2023г., от 10:00 ч., като сред гостите се очаква да бъдат доц. д-р Първан Първанов, декан на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“ и Лорета Колева, началник на РУО – Враца. Специален поздрав към участниците в турнира чрез видеовръзка ще направи Министъра на образованието проф. д-р Сашо Пенов. Състезанието ще започне час по-късно и ще е с продължителност 3 часа. Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще се проведе на следващия ден, от 10:00 часа, в конферентна зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Наградите са осигурени от IT фирми, уточниха за БТА от ППМГ „Акад.Иван Ценов“ Враца.