„Кеф ми е!“ – така отговарял Петко Петков на съседите си, които го питали защо стреля по деца от терасата си. Това споделя пред „Телеграф“ съседката на психаря – Стефка Комитова, живееща на втория етаж над апартамента на убиеца.

Според възрастната жена Петко и майка му били на нож с всички комшии. Постоянно пишели жалби срещу тях – за каквото им хрумне. Отначало активната в писането на жалби била майката. Преди две години обаче и Петко се активизирал и станал видимо агресивен.

„Той е много опасени и трябва да го вкарат доживот в затвора. Защото оживее ли и излезе ли на свобода, ще направи големи бели“, категорична е Комитова.

Петко Петков е настанен в отделението по реанимация на Областната болница във Велико Търново. Опериран е и трите рани на корема му са обработени. Отстранен е единият му бъбрек.

От момента на задържането му е в съзнание и контактен. Закопчан е с белезници за болничното легло, а пред стаята му дежурят денонощно двама полицаи.

Миналата нощ убиецът буйствал и крещял: „Какво сте ме вързали?! Няма да избягам. Махнете тези халки“. Петков заплаши, че ще съди държавата и отправил закана към медиците, че ако не го развържат, може да им се случи нещо лошо.