С 20 градуса ще паднат температурите у нас само за ден, като утре минималните ще са около 4-5 над нулата, прогнозират метеоролозите. Истинско лято пък ще настъпи днес. Живакът на някои места ще скочи до 24 градуса, ще е топло и на морето.

Рано е за бански и плаж, предупреждават метеоролозите. Още утре слънцето дава заден и отстъпва място на облаците. Максималните температури вече ще са едва 12-13 градуса, а най-ниските ще паднат до 4-5. Затова планините няма да са за препоръчване за туризъм и разходки, освен ако не карате ски.

Слънцето няма да бъде чак толкова щедро и в понеделник, но във вторник пролетта трайно ще даде знак на зимата, че я гони. Приберете дебелите дрехи и ботушите. Пригответе по-тънко облекло, съветват още синоптиците, защото затоплянето вероятно ще е трайно. Шансът Баба Марта да ни изненада със сняг и студ е минимален. Според предварителните прогнози до петък включително ще е топло, почти няма изгледи за валежи и минусови температури. На много места термометрите трайно ще се закотвят на мечатните 20 градуса.