Сезон 2022/2023 година е посветен на 70-годишния юбилей на Дома за култура и младежки дейности в Кърджали, известен като Дом на културата, каза за БТА директорът Марияна Ликова.
В центъра на честването са три концерт-спектакъла в три поредни седмици на април, когато своя талант и заложби ще покажат всички творчески звена  - музикален театър, музикално-танцовия ансамбъл и школата по изкуствата.  За участие в тях вече е направена организация и от Дома на културата осъществяват контакт с бивши възпитаници и ветерани от творческите звена, за да се присъединят като гости или участници в програмата и да споделят празника. 
„Ентусиазмът е много голям. Много ветерани от ансамбъла се обадиха, с желанието да участват в програмата, което е много радващо. Ще покажем различен поглед – духа на Кърджали“, каза Ликова. 
Тя обясни, че изпълнения от трите спектакъла ще бъдат селектирани и обединени в концерт в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. 
Годишнината ще бъде съпътствана и с издаването на албум със снимки и информация за Дома на културата от неговото създаване до наши дни. „Идеята е този албум да остане във времето, с доброто пожелание да се предава и да служи като памет за институцията“, каза още Марияна Ликова.
Тя уточни, че инициативите по отбелязване на седемдесетата годишнина ще бъдат поетапно оповестявани.