Доброволците на клуб „Емпатия“ към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Кубрат не останаха безучастни към трагедията, сполетяла южната ни съседка. Част от учениците, членуващи в клуба, заделиха от джобните си в знак на съпричастност и подкрепа към бедстващите, сред които и много деца, съобщи за БТА секретарят на комисията д-р Надие Карагьозова.
Емпатистите са получили подкрепа от самата нея, която се включила с лични средства, а събраната сума е преведена по сметката на турското посолство в София. 
„С децата доброволци с много болка, и в същото време с много любов, успяхме да планираме участието ни. Така членовете на клуба доказаха още веднъж, че са хора с големи сърца. За пореден път те проявиха човещина, протягайки ръка за помощ според възможностите си на нуждаещи се“, каза Карагьозова. 
Тя припомни, че инициативата „Един ден без джобни - превенция чрез добротворчество“ е част от превантивния календар на местната комисия в Кубрат и има социално-образователна страна. През цялата година по различни поводи всеки месец ученици доброволци към местната комисия ще спестяват за добротворчество, като ще се ръководят от позитивната практика на благодарност и от желанието да помогнат.
Дарителските кампании в област Разград за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия продължават. Акции в подкрепа на бедстващите има във всички общини от различни институции, организации, фирми, ученици, частни лица.