ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Това е уверил лидерът на партията Бойко Борисов президента на "Уестингхаус" Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков. За срещата в централата на ГЕРБ информация е публикувана на профила на Борисов във Фейсбук.
Лидерът на политическата формация е подчертал, че решението за 100 процента диверсификация на руското ядрено гориво, прието от 48-то Народното събрание, е внесено и одобрено с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии. Депутатите на ГЕРБ-СДС внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната по технологията АР 1000, е отбелязал още Борисов.
"С колегите Делян Добрев и Валентин Николов уверихме представителите на "Уестингхаус", че с работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България. В рамките на срещата обсъдихме перспективите пред съвместното ни сътрудничество", завършва постът в социалната мрежа.