Столични общински съветници коментираха пред журналисти казуса със сеч на дървета в Борисовата градина. 
Пред медии председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев каза, че очакват незабавни действия от МВР и прокуратурата за разследване на тези тежки нарушения, да се установи дали е налице престъпление. Ние от Общинския съвет и всички граждани на София искаме справедливост, искаме цялата строгост на закона да се стовари върху нарушителите, за да е ясно, че никой не може да си помисля да сече безразборно в парковете на София, каза още той. 
Според Георгиев входният билет да секат дървета в Борисовата градина е издаденото от Трайчо Трайков разрешение и с него те са се легитимирали, и са влезли в Борисовата градина. По думите му това не е разрешение да се секат тези дървета, затова говорим за много тежки нарушения от тяхна страна. 
Той отрече да имат намерение да изкупуват акции или да продават общинските, а вариант за отчуждаване не може да бъде реализиран. Не може да отчуждим за къпалня терен, в който има къпалня, коментира той. Според Георгиев вариант е възстановяване на къпалнята, което е задължение на собственика. 
Той посочи, че работна група по темата за сечта в Борисовата градина ще започне работа от понеделник. 
Според независимия общински съветник Борис Бонев всички граждани са разбрали за незаконната сеч от публикации във Фейсбук. Очевидно само Общината и институциите не бяха разбрали навреме, за да я спрат, повече от два дни продължаваше тази незаконна сеч, коментира той.
По думите на Бонев от днешното изслушване в Общинския съвет е станало ясно, че абсолютно всички, от които е зависело да бъдат опазени тези дървета, прехвърлят отговорността на някой друг.
В момента е спазен абсолютният минимум на закона, но законът не забранява да се заложат повече изисквания по отношение на информираността, на процедурите, които трябва да бъдат извървени от тези, които искат да секат, посочи Бонев. 
Общински съветник от ГЕРБ, председател на комисията по архитектура и неговото студио, са автор на идейния проект за възстановяване на къпалнята „Мария Луиза“, каза още Бонев. 
Днес от изслушването стана ясно, че „фирма на Вълка наема фирма на Вълка, за да изсече дървета в имот, контролиран от Вълка“- ето това е действителността, в която живеем, коментира Бонев. 
Саморасляците не са премахнати, но за сметка на това стогодишните борове са изравнени с поляната, с раздробени корени и стебла, за да няма абсолютно никакво доказателство колко от тези дървета са били отрязани, каза още Бонев.