Наръчникът “ЛГБТИ хората в медиите: Насоки за журналисти” беше представен днес в софийския център на "Файненшъл таймс". Сборникът съдържа ЛГБТИ речник, законови дефиниции за език на омразата, опровергани митове за ЛГБТИ хората, както и съвети към журналисти.
“Изданието ни учи как се прави една по-честна журналистика, която не превръща журналистите в слуги на идеологическите интереси”, каза председателят на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) Ирина Недева. 
Според Мария Черешева от АЕЖ тази инициатива е част от дълготрайно партньорство между АЕЖ и редица неправителствени организации.
На събитието присъства Ираван Хира, управляващ директор на "Файненшъл таймс" (България) и член на управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите.
Насоките за журналисти са създадени от АЕЖ-България по проект “Гласовете на общността”. Проектът се осъществява от фондация "Глас", в партньорство с фондация "Билитис" и "Осло прайд", с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП).
/РЦ
/ДД