Десетки хиляди хора ще прекарат поредна нощ на открито в тежко пострадалия от земетресенията турски град Нурдагъ, окръг Газиантеп, Южна Турция.
Градът с население 40 хиляди души се намира само на 20 километра от град Пазарджък - епицентъра на унищожителните трусове от понеделник с магнитуди до 7,7.
Жителите на града, включително семейства с малки деца, както и възрастни хора, ще прекарат нощта в палатки, в колите си или под небето, увити само с одеяла, в студената февруарска нощ.
От Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) са организирали няколко палаткови лагери.
На много места в опустошения град хората са си запалили огън, за да се топлят.  Местните власти снабдяват бедстващите хора с дърва за огрев, но мнозина палят и автомобилни гуми. Екипи на Червения полумесец раздават вода, сандвичи и супа. Водоснабдяването е прекъснато. 
Ситуацията в Нурдагъ е изключително тежка. Повечето сгради в града са рухнали при трусовете. Зданията, които не са се срутили, са с огромни пукнатини и също се очаква да рухнат.
Цял ден спасителни екипи провеждат операции за издирването за оцелели хора. Засега няма информация за открити живи хора днес. Екипите днес извадиха телата на много загинали при земетресението.
Доброволец, помагащ в спасителните акции, каза пред БТА, че вчера са били спасени седем-осем души. Друг доброволец, загубил свой близък, каза, че жертвите вероятно ще са около 3000 души.
През цялото денонощие в града се движат много линейки, вой на сирени на линейки се чува почти през цялото време. В града се виждат и много катафалки.
Тежка техника разчиства отломките от срутените сгради, заради което постоянно има пелена от дим и прах.
С настъпването на нощта и падането на температурите под нулата още повече намаляват надеждите за откриване на оцелели хора. 
Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи по-рано днес, че броят на загиналите при опустошителните земетресения в Южна Турция е достигнал 9057 души, а над 52 000 души са ранени.