Националното представителство на студентските съвети (НПСС) във висшите училища в България организира кампания в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, съобщиха от НПСС.
"Подаването на ръка и подкрепа в труден момент е общочовешка необходимост и очакване, което ние в Националното представителство на студентските съвети споделяме. Нека бъдем съпричастни с трагедията към жителите на пострадалите от природното бедствие райони в Турция и Сирия", посочват от НПСС.
От Националното представителство на студентските съвети организират кампания за набиране на материални дарения като топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, всякакъв вид консумативи от първа необходимост, спални чували, завивки и спално бельо, хигиенни материали.
"Призоваваме всички желаещи да се включат да оставят своето дарение, опаковано в кашон, в Националния студентски дом на адрес: София, площад "Народно събрание" 10, или в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), пред кабинет 1009 - Студентски съвет на УНСС", информират от НПСС.
Материалите ще бъдат събирани до 12:00 часа на 9 февруари (четвъртък), след което ще бъдат транспортирани директно до засегнатите райони и раздадени на нуждаещите се.
"Може да подпомогнете набирането на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г. чрез кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори. Благодарим Ви предварително за оказаната подкрепа!", заявяват от Националното представителство на студентските съвети във висшите училища в България.