Първите дарения за бедстващите след земетресенията в Турция, събрани в клубовете на ДПС в Търговище, тръгнаха днес след обяд към Хасково. Общо 3 200 кутии с пилешко месо са изпратени от името на Областния съвет на ДПС в Търговище и вече пътуват за южната ни съседка, каза за БТА областният председател на ДПС в Търговище Хамди Илиязов. 
Инициативата за събиране в подкрепа на пострадалите е организирана от Областния съвет на ДПС. Пунктове за набиране на дарения са откриха, освен в областния град и в общините Антоново, Омуртаг, Опака и Попово - основно в клубовете на партия.
От момента на обявяване на инициативата в кампанията се отзоваха много наши съграждани, както от община Търговище, така и от областта,  съпричастни към жестоката трагедията в южната ни съседка. „Това е жест на внимание, на съпричастност - подадена ръка в нужен момент, каза още Илиязов. 
Даренията са многобройни и различни по вид. Материалните средства са основно одеяла, топли зимни дрехи, обувки, бебешки пюрета, хранителни продукти, отоплителни уреди и други. Даряват граждани и бизнесмени, които споделят, че не могат да останат безучастни към болката на хората. 
Освен материалните дарения от първа необходимост, немалко хора са изявили желание да дарят парични средства. На тях организаторите на кампанията са предоставили информация за вече откритите и обявени дарителски сметки в полза на пострадалите.