Община Твърдица набира материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, съобщиха от общинския пресцентър.
Така от администрацията се присъединяват към усилията на Българския Червен кръст (БЧК) в събирането на нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; ново спално бельо; нови топли завивки и хигиенни материали.
От Общината апелират местните фирми, най - вече производители в шивашкия сектор, да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си и със семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии. Предаването на материалните помощи ще бъде в сградата на Община Твърдица, както и в кметствата на населените места. Всички дарения ще бъдат предадени на областния съвет на БЧК Сливен.
Община Твърдица организира поставянето на кутия за набиране на финансови средства във фоайето на сградата на Общината, като събраните средства ежеседмично ще се превеждат по сметката на БЧК.
В област Сливен първи в кампанията се включиха от Община Котел.
В националната кампания на БЧК за набиране на материални дарения се включва и областната червенокръстка организация в Сливен, която ще приема дарения в офиса си на ул.”Генерал Столипин” № 5, от 8:30 ч. до 17:30 ч.