Нямаме прекъсване на учебния процес заради ниските температури. Това каза служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов. Той говори пред журналисти след церемонията по първата копка, с която БАН започва изграждането на модерна специализирана инфраструктура на Лабораторен комплекс в кампус “Гео Милев”. 
Засега нямаме оплаквания от училища, които да са прекъснали учебния процес поради ниските температури, освен там, където има извънредни ситуации като изгоряла инсталация. В такива случаи се преминава към обучение в електронна среда, посочи министърът.
Пенов отбеляза, че досега е имало един случай на преминаване в дистанционно обучение заради повреда в отоплителната система. Той напомни още, че през изминалата седмица децата са били в междусрочна ваканция.
На въпрос дали са осигурени финансови средства за енергийните нужди на учебните заведения, министърът каза, че всички училищата имат преходни остатъци, които са им достатъчни, за да посрещнат нуждите си.
Запитан за ситуацията с грипа, министърът напомни, че има решение учениците в дадена област да са в грипна ваканция първите дни, а ако се наложи в същия район отново да се обяви епидемия заради повторно повишаването на болните хора там, може да има обучение в отдалечена електронна среда. Той уточни, че тези решения се вземат съгласувано с Министерството на здравеопазването.