В рамките на днешния ден товарен автомобил със събраните до момента материални дарения от седемте общини на област Кърджали за пострадалите от земетресенията в съседна Турция ще отпътуват за разпределителния пункт в Одрин. Това каза пред журналисти кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.
Той подчерта, че обявените от общинските администрации в региона кампании имат увеличаваща се подкрепа и благодари на жителите на общината за съпричастността им, за проявената човещина. "Това е истинският комшулук, който показваме", коментира кметът. По думите му, още с разкриването на пункта в Кърджали през вчерашния ден е имало хора, които веднага са се отзовали. И за да не връщат хора, от днес ще бъде удължено времето, в което пунктът в Кърджали ще работи. Той се намира в кв. "Студен кладенец" (до Строителния техникум) и ще е отворен в часовете от 08:00 до 20:30 часа.
"Десетки са хората, дошли през вчерашния и през днешния ден, като впечатление прави, че сред тях има и ученици, купили по нещо и дошли да го дарят", каза кметът. Той открои важността на това обявената кампания да бъде подкрепена в първите ѝ дни, с идеята пострадалите от засегнатите райони да бъдат подкрепени в най-нужния момент. Обясни, че поддържа постоянна връзка с колегата си от побратимената на Кърджали турска община Одрин, както и с валията там. 
Кърджалийският кмет каза също, че в региона има хора с близки пострадали или починали при земетресението в Турция. Сподели, че се е видял с някои от тях, чул е техните разкази за ситуацията там. "В момента ние им съдействаме с каквото можем – с телефонни разговори, разговори с кметове, с валийството", обясни д-р инж. Хасан Азис.
Той обяви, че с районния мюфтия и с отец Петър са решили, освен обявените вече инициативи, да бъдат организирани няколко съвместни такива, в подкрепа на пострадалите.