Областната структура на Движението за права и свободи (ДПС) в Стара Загора отваря няколко пункта за събиране на дарения в помощ на пострадалите от серията земетресения в Република Турция, каза за БТА областният председател на партията Шендоан Халит. 
В момента дарения се събират в партийните клубове на ДПС в Казанлък, Павел баня, Стара Загора, Гълъбово и Гурково всеки ден в часовете от 10:00 до 18:00 часа, включително и в почивните дни. Предстои отварянето и на още пунктове в областта, посочи Халит. 
Събират се неизползвани ръкавици, якета, боти, шапки, детски зимни дрехи, газови печки, препарати за почистване и хигиенни материали, външни батерии, одеяла и завивки, както и бебешки пюрета и пелени. Могат да бъдат дарявани и трайни или консервирани хранителни продукти. 
Шендоан Халит коментира, че до момента много хора са изявили желание да помогнат. Очаква се в петък да бъдат изпратени първите пратки с дарения към събирателния пункт в Хасково, откъдето ще отпътуват за Турция. Халит уточни, че събраните продукти ще бъдат изпратени в градовете в южната ни съседка, които са най-засегнати от земетресенията. Той допълни, че от днес има и сметка за дарения и всички желаещи могат да помогнат и финансово на хората в засегнатите региони.