Финансова информация и новини за всички публични компании вече може да бъдат намерени на новата електронна платформа на "Файненшъл Маркет Сървисис" (Financial Market Services (FMS) – x3analitycs, съобщават от Българската фондова борса (БФБ). 
Платформата съдържа информация за всички публични компании - близо 300, които са регистрирали финансови инструменти – акции и дялове за търговия на БФБ. Информацията се публикува и обработва в деня на подаването й от емитентите. Предоставят се и исторически данни за компаниите. Източници на информацията са отчети и новини от емитентите, пазарни данни от БФБ и аналитични материали.
Целта на създадената от екипа на дъщерната фирма на БФБ платформа е да даде видимост на публичните компании пред индивидуални и институционални инвеститори, анализатори и доставчици на данни, емитенти, държавни институции и медии, посочват от БФБ.
"Радваме се, че можем да предоставим на едно място структурирана, достоверна и верифицирана информация за публичните компании. Платформата обединява голям обем данни, които се актуализират максимално бързо и са достъпни с един клик за потребителите й", посочи Гергана Пападопулу, управител на FMS, цитирана в съобщението.