Строителството на новата сграда на детска градина №176 „Зорница“ в с. Мрамор е към края си. За новата учебна година тя ще разполага с места за две нови групи – градинска и яслена, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери на място напредъка на строителните дейности.
Това ще бъде първата яслена група на територията на село Мрамор. В новата сграда са направени кухня и физкултурен салон, с каквито детската градина не е разполагала. До този момент храната се е доставяла от с. Волуяк, уточни Фандъкова. 
Изпълнението на проекта се контролира от район „Връбница“, а средствата са от Столичната община. Строителните дейности са почти приключили, остават само довършителни дейности в двора на детското заведение. Очаква се детската градина да бъде отворена за новата учебна година, каза още кметът. Йорданка Фандъкова уточни, че сградата ще се отоплява на пелети, ще бъдат монтирани и соларни панели.
Столичният кмет съобщи, че предстои нов строеж на детска градина в район „Обеля“. Очаква се въвеждането в експлоатация на четири нови детски градини в различни райони и се изпълнява строителството на 22 други. Всички проекти са по програмата „Увеличаване на местата в детските градини и преодоляване на недостига на децата на възраст от три до шест години“.
По думите на Фандъкова в над 15 района в София недостигът на места е преодолян. Говоря за децата между три и шест години, а за предучилищната възраст остава много сериозен недостиг, най-вече в районите „Витоша“, „Триадица“ и „Красно село“, обясни тя.