Полицаи от участъка в град Вълчедръм са установили в землището на село Разград трима мъже, които превозвали с три каруци прясно отсечени трупи от акация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Отсечените дърва не са маркирани с горска марка и нямат документи за произход. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите и срещу тях са образувани преписки по член 235 от НК.
Репортерска справка в бюлетина на Областната полицейска дирекция в Монтана показа, че в последните четири почти всеки ден на различни места в Монтанско са откривани незаконно добити дърва – някои складирани в дворове и пред тях, а други – превозвани по пътищата на региона. В някои дни има по повече от 10 случая на открити незаконни дърва.
На нарушителите са съставени много актове, конфискувани са камиони, каруци, моторни триони и друга техника за добив и превозване на трупите. Някои бракониери са залавяни многократно, срещу тях има досъдебни производства, съдебни дела и присъди, но въпреки това от началото на зимата бракониерската сеч в региона не спира.