Благотворителна изложба базар с изработени от природни материали и отпадъци предмети подредиха доброволците от Областния съвет на БЧК в Ловеч във фоайето на областната администрация. Инициативата е в подкрепа на деца с увреждания - с детска церебрална парализа (ДЦП) и различни синдроми. Тя е под егидата на областния управител на Ловеч инж. Светослав Славчев.
По информация на директора на БЧК – Ловеч, Цветомира Георгиева децата с детска церебрална парализа и различни синдроми в Ловешка област са над 200.
По думите на Георгиева рядко се сещаме за тези деца, а те също имат нужда да усетят топлината, и то на техни връстници. „Всичко, което ще се купи за тези деца, ще бъде дадено от нашите деца. Идеята е те да усетят, че са част от това общество“, добави Георгиева.
В изложбата базар със свои работи са се включили доброволци на БЧК, на БМЧК и на клуб „Усмивка“ към Профилираната природо-математическа гимназия. Изложени са над 66 пана, закачалки за ключове, чанти, несесери, органайзери.
„Това, което ние сме изработили в рамките на месец, е съчетание на дърво, камък, текстил, текстилни бои. Всичко е ръчна изработка “, каза още Георгиева.
Габриела Василева от клуб „Усмивка“ е част от доброволците, изработили предметите за базара. „Аз помогнах с камъчетата и закачалките за дрехи и ключове. Според мен те са универсален подарък за всеки повод. Смятам, че сме се справили добре. Искам да помогна, обичам да творя, да си запълвам времето с приятни моменти и това се случва чрез изкуството“, посочи за БТА Василева.
Всеки, който желае, може да подкрепи каузата и да закупи от експонатите във времето от 10:00 до 13:00 часа и от 15:00 до 17:30 часа в работен ден до 14 февруари.
Със събраните от благотворителната инициатива средства ще бъдат закупени и раздадени на децата хранителни пакети, игри и лакомства.
Организаторите се надяват тази инициатива да продължи и да се развие и в други градове в областта.