Още един човек спаси тази сутрин в Турция гръцкият спасителен екип, пише гръцкият сайт „Нюзбийст“, позовавайки се на съобщение от говорителя на пожарната. Човекът е бил изваден изпод останките на рухнала сграда, с което общият брой на спасените хора става четири. 
С огромните усилия, които полагат гръцките спасители в окръг Хатай в Южна Турция, са спасени общо четирима души - 15-годишно момче, 50-годишен мъж и две момичета на 9 и 7 години, потвърди говорителят на пожарната.
В същото време членовете на първата гръцка група, работещи на различни локации, продължават втори ден. Оцелелите хора са излезли благодарение на спасителите, които разкопават руините сантиметър по сантиметър. Извадени са обаче и телата на трима загинали, каза говорителят. 
Гърция изпраща втори екип спасители днес в помощ на Турция след опустошителните земетресения от 7,8 и 7,4 по Рихтер на 6 февруари. С пристигането му в гръцката мисия ще бъдат общо 36 спасители и три обучени кучета, осем лекари и парамедици, двама инженери офицери, там е и ръководителят на Гръцката организация за планиране и защита при земетресения Ефтимиос Лекас, предаде агенция АНА-МПА.