Новият председател на Консервативната партия на Великобритания Грег Хендс очаква трудни местни избори през май тази година, но управляващата партия подготвя кампанията си и за следващите парламентарни избори, предаде Ройтерс.
Грег Хендс беше назначен на поста в резултат на предприетото от министър-председателя Риши Сунак пренареждане на министерския му екип. Британският премиер създаде и нови постове с цел да бъде по-добре съгласувано управлението с неговите приоритети преди очакваните през 2024 г. общонационални парламентарни избори.
Хендс, който смени на поста му досегашния председател на Консервативната партия Надим Захауи, уволнен за нарушаване на правилата във връзка с данъчните му декларации, каза, че местните избори през май за стотици длъжности в регионалните и местните власти няма да бъдат лесни.
"Знам точно как стоят нещата в момент, когато управляващата партия не е толкова популярна, колкото бихме искали да бъде", каза Хендс пред британското радио "Таймс".
"Работата ми е да постигна възможно най-добрите резултати... Това ще бъдат трудни избори, но съм все още уверен, че ще се справим добре", добави той.
Местните избори във Великобритания често се разглеждат като приблизителен ориентир за това как партиите ще се представят на националните избори в страната.
Според повечето проучвания на общественото мнение британските консерватори изостават от опозиционната Лейбъристка партия с около 20 процента.
"Определено съм готов за това. Знам, че Риши Сунак е готов за това", каза Хендс в друго интервю за "Скай".
"Мисля, че Консервативната партия ще има една наистина добра програма, която да представи на изборите догодина, и ние определено го очакваме с нетърпение", допълни той.