Българският Червен кръст (БЧК) в Стара Загора разкри пункт за набиране на дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Инициативата е част от обявената национална кампания. Пунктът, където се събират средствата се намира на ул. „Свети Княз Борис 1“ № 69, съобщи за БТА директорът на областната структура на БЧК Стефка Абаджиева.
Събират се нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; ново спално бельо и топли завивки, както и хигиенни материали (за лична хигиена). "Офисът ще работи всеки делничен ден за приемане на дарения от 9:00 до 17:00 часа", каза Абаджиева. Тя посочи, че има доброволци, които веднага са се отзовали за оказване на помощ в пункта. На място вече са постъпили и първите дарения. Абаджиева обясни, че не се приемат дарения от храни и лекарства „тъй като те са с особен режим. За тях се събират пари, които се превеждат на партньорското дружество на „Червения полумесец“, които закупуват продуктите“, разясни още Абаджиева. Тя допълни, че вече има разкрита банкова сметка, където могат да постъпват парични дарения.
Директорът на областната структура на БЧК обясни, че много необходими са също палатки, генератори, отоплителни уреди, фенери и батерии.