Национален форум за предучилищното образование на тема "Градивни частици за бъдещето" ще се състои на 11 февруари от 9:30 часа в хотел "Маринела" в София, съобщиха от издателството "Клет България".
Приветствия на форума ще отправят Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители към КНСБ, Ваня Кастрева - началник на Регионалното управление на образованието в София-град, и Владимир Колев - управител на издателството "Клет България".
Във форума ще участват над 400 учители и директори на детски градини в България, представители на Министерството на образованието и науката, на неправителствени организации и на други институции.
Теми от предучилищното образование в рамките на форума ще представят доц. д-р Райна Захариева, дългогодишен преподавател в Департамента за информация и усъвършенстване на учителите на Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски", проф. д-р Илиана Мирчева, преподавател по дидактика на околния свят, "Човекът и природата" и "Човекът и обществото" в началните класове във Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ, проф. д-р Любослава Пенева от Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ, и проф. д-р Румяна Папанчева, ръководител на катедрата "Педагогика и методика на обучението" в Университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.
Във втората част на форума присъстващите ще имат възможност да работят помежду си върху важни теми, свързани с ежедневната им педагогическа дейност.