Кампанията по събиране на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия на територията на област Хасково се разраства. Все повече частни лица и организации се включват в дарителските инициативи, показа проверка на БТА.
От сутринта вече шестима души са осигурили материални помощи, каза директорът на областната организация на Българския червен кръст (БЧК) в Хасково Минка Мечеринкова. Сред дарителите по обяд бе семейство Иса и Елиз Исмет, които бяха дошли от Маджарово, за да оставят одеяла, обувки, чорапи и детски дрехи. "Съпричастни сме към трагедията на тези хора. Ние сме на топло и в същото време гледаме, как останали без дом студуват", обясниха съпрузите за БТА.
Първо в дарителската кампания в региона бе Областното мюфтийство. Освен пункта в Хасково, БЧК отвори и помещение в Димитровград съвместно с Общината, уточни Мечеринкова. Във всички общини на областта нашите структури също се включват активно, каза областният председател на ДПС Мехмед Атаман. Районната колегия на стоматолозите в южния областен център също събра парични средства от своите членове, с които се закупува най-необходимото, съобщиха специалистите по дентална медицина във фейсбук.
Община Ивайловград също откри пункт в сградата на "Детски комплекс", а Свиленград - в спортната зала "Свиленград", допълниха от местните администрации. Доброволката от Харманли Красимира Петрова приема средства от първа необходимост за пострадалите.