Плевенският скулптор и художник Красимир Рангелов подреди самостоятелна изложба в град Левски. Колекцията предизвика интереса на публиката и благодарността на кмета на общината Любка Александрова. Това съобщи за БТА Любка Христова, от община Левски.  Творбите са представени в Народно читалище „Георги Парцалев-1901“.
Културното събитие е реализирано с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Както БТА вече писа, художникът представи творбите си в своя роден град Гулянци. Новото гостуване на автора в град от Плевенска област е жест към съпругата му - доц. д-р Анелия Рангелова – известен плевенски психолог и преподавател, която е родена в град Левски.
Красимир Рангелов разкри, че има желание да показва своето изкуство и в малки населени места, за да стигне то до хора, които нямат голяма възможност да пътуват до престижни галерии в София, Плевен и другите центрове на изящното изкуство, допълни Любка Христова.
Авторът е създател на войнишкия паметник в плевенското село Стежерово и на паметника на Христо Ботев в село Староселци. Той има творби в областния град Плевен, сред които най-популярни са барелефът на световноизвестната оперна прима Гена Димитрова - поставен на фасадата на Регионалната библиотека „Христо Смирненски", както и паметникът на най-близкия съратник на Васил Левски в Плевен – Данаил Попов, издигнат на едноименния главен булевард на Плевен.
Красимир Рангелов има много монументални творби в страната и в чужбина. Той е автор на паметника на Джеймс Баучер в София, на паметника на Магдалена Юрукова в Разлог и  други. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия в София, на редица частни галерии у нас и по света - в Белгия, Франция, Швейцария, САЩ и други страни.