Рон Джеръми - еди от най-известните актьори във филми за възрастни, е настанен в държавна психиатрична клиника, след като е признат за неспособен да отговаря пред съда по обвинения в изнасилване и други сексуални посегателства, предаде Ройтерс, позовавайки се на окръжната прокуратура на Лос Анджелис. 
Шестдесет и девет годишният Джеръми може да бъде задържан за срок до две години, каза говорителят на окръжната прокуратура Грег Рислинг. Изслушването на порноактьора е насрочено за 8 май. 
Срещу Рон Джеръми са повдигнати 30 обвинения в изнасилване и други сексуални посегателства, извършени в района на Лос Анджелис за период от 23 години. Джеръми не се признава за виновен. 
През януари съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Роналд С. Харис постанови, че Джеръми е неспособен да съдейства в своя защита, според неговия адвокат Стюарт Голдфарб. Голдфарб не е отговорил веднага на запитванията за коментар.
Рон Джеръми беше сред най-големите имена в порноиндустрията. От 70-те години на миналия век актьорът се е снимал в повече от 2000 филма за възрастни. 
Джеръми беше в затвора от ареста си през 2020 г.