Състоянието на двама от тримата ранени полицаи при акцията в Лясковец, проведена тази сутрин, е тежко, но няма опасност за живота им. Това каза пред журналисти доц. д-р Неделчо Цачев - травматолог от ВМА, където тримата ранени бяха транспортирани с военен самолет от Горна Оряховица.
"При двама от ранените има опасност да останат инвалиди.
И тримата все още са в шокова зала. Полицаите са били с бронежилетки. Ранени са в ингввиналните гънки и ръцете", допълни Цачев.
Единият има сериозно увреждане на костите и тежко нараняване на предмишница и китка. По думите на доц. Цачев има риск за съхраняване на крайника. Ръката на пострадалия за момента има сетивност, но предстоят много тежки и продължителни операции за възстановяването й.
Без да уточняват имената на полицаите, лекарите са категорични, че има сериозен риск те да останат инвалиди. След два дни предстоят следващите операции на пострадалите, днес са направени първите.
Засега състоянието на ранените е стабилно.
Първичните обработки на раните са извършени преди да бъдат транспортирани в София, а във ВМА е направена повторна ревизия на всички наранявания. "От пострадалите са извадени част от чуждите тела, но някои не могат да се намерят. Всичко, което е необходимо, ще бъде направено", каза още доц.Цачев.
Служителите на реда пострадаха при специализирана акция в Лясковец, проведена рано тази сутрин. Тя беше насочена срещу барикадирал се мъж, който е отправял заплахи към директора на училището, което се намира срещу дома му.
Според информация на кореспондента на БГНЕС 53-годишният Петко Савов Петков е живял затворен в къщата си, която е в центъра на града точно срещу двора на училището "Максим Райкович".
Мъжът е започнал да пише официални писма до директора на училището, че притежава три ловни пушки и възнамерява да ги използва срещу децата в училището, защото има непоносимост към деца.