Депутатът на ГЕРБ Доброслав Димитров напуска Народното събрание, съобщава самият той пред "Фокус".

Димитров, който в миналия парламент оглавяваше Комисията по външна политика и отбрана, уточнява, че напуска 42-рото Народно събрание, но остава част от партията ГЕРБ.

Депутатът пише, че решението му не е нито "внезапно", нито "изненадващо", защото е уведомил ръководството преди седем месеца. Като причина за оттеглянето си от парламента той изтъква намерението си да продължи своята специализация в чужбина.

"Моето излизане позволява на групата да продължи да работи пълноценно в пълния си състав. Благодаря на всички и най-вече на ръководството за подкрепата и разбирането. Аз оставам част от ГЕРБ и партията ще продължи да разчита на мен", посочва Димитров.

Доброслав Димитров бе избран за депутат в 42-рото Народно събрание от 25 МИР София. След напускането му на негово място би трябвало да се закълне Йордан Божилов.

Това е третият народен представител на ГЕРБ, който напуска парламента. Досега от депутатската си кариера се отказаха бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов и снахата на бизнесмена Киро Киров - Йоана Кирова.

Редиците на ГЕРБ напуснаха и други трима депутати, които обаче останаха на работа в парламента - поддръжникът на "България без цензура" Светлин Танчев, Георги Марков и бившото протеже на Цветан Цветанов - Красимир Стефанов, който също бе привлечен от партията на Николай Бареков.