"Не мисля, че чак такива мерки за сигурност са необходими и отношението между нашите два народа не предполагат такива драконовски мерки, на които сме свидетели", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Република България Иван Демерджиев, след като с българската делегация положи венец на гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в Скопие.
По думите на Демерджиев има информация,  че много български граждани са били възпрепятствани да се поклонят на гроба на Гоце Делчев.
"Взаимното уважение, което ние декларираме към народа на Северна Македония, и уверенията, които получихме, че това ще се случи, предполага точно това - да се даде възможност на всички да дойдат и да почетат паметта на Гоце Делчев", каза Демерджиев.
По думите му информацията, която е получил, е, че причината за забавянето на автомобилите с българска регистрация е токов удар на граничните пунктове с България. "За да няма такива проблеми в бъдеще съм разпоредил незабавно и са подготвени три генератора, които ще бъдат дарени в понеделник от българското МВР на точно тези три ГКПП", заяви още Демерджиев.