В Националния природонаучен музей при БАН (НПМ-БАН) днес се открива пътуваща изложба за Странджа. НПМ-БАН ще бъде първата спирка от турнето на експозицията “От жълъд до вековно дърво” на Природонаучния музей към Регионалния исторически музей в Бургас. Това съобщиха от научната институция.
При откриването, което ще се състои от 10:30 ч., в зала “Левентис”, Божана Рибарова-Ходулова, уредник в Природонаучната експозиция на РИМ Бургас, ще представи образователни игри за деца с магнити, мемори карти, пъзели и книжката “В сенките на странджанските гори”.
НПМ-БАН ще е домакин на експозицията до 28 февруари. Изложбата “От жълъд до вековно дърво” представя красотата и биоразнообразието в горите на Странджа, като поставя акцент върху необходимостта от тяхното опазване. Със снимки на растения и животни, характерни за планината, е представена гората като съобщество на дървета, храсти, тревисти растения и животни и взаимовръзката между тях. 
Експозицията е създадена по проект, финансиран от Национален фонд “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти”. /ИРС