Иновативен проблемно-центриран проект на ученици от казанлъшкото Средно училище (СУ) „Екзарх Антим I“ спечели сребърен медал на международното научно състезание за ученици и студенти International STEM Innovation Olympiad (ISIO) 2023, съобщават от учебното заведение в официалната си фейсбук страница. Фокусът на ISIO е върху това как да се произвеждат качествени изследвания на ученици от цял свят.
Награденият проект е дело на Моника Иванова, Преслава Дончева, Ева Стефанова, Габриела Цонева, Велина Гюрова и Паолина Георгиева от седми „в“ клас и техния учител по биология и здравно образование Александрина Шомова, а работата по него е насочена към търсене на алтернативно лечение на бактериална инфекция. 
От учебното заведение напомнят, че екипът на СУ „Екзарх Антим I” е единственият финалист от България и посочват, че финалистите са представили проектите на онлайн среща с международно жури, а на 2 февруари се е състояла церемония по награждаване на победителите в конкурса. 
Екипът на училището определя отличието като огромен успех за наскоро въведеното STEM обучение. Както БТА писа, в началото на тази учебна година в училището беше открит иновативен център за обучение в STEM среда. Центърът обхваща почти цял етаж от сградата на училището и разполага със седем специализирани зони за приоритетно изучаване на природни науки – биология, химия, физика, математика, чужди езици, информационни технологии и информатика, което е и смисълът на абревиатурата, обясни за БТА директорът на учебното заведение Радиана Стефанова.