Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов е подписал административен договор по операция "Топъл обяд", програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс, за предоставяне на топъл обяд на нуждаещите се лица от общината, съобщиха от администрацията. 
"Операцията е продължение на идентични такива в рамките на програмен период 2014-2020. Конкретната цел на проекта е справяне с материалните лишения чрез предоставянето на храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещите се лица, включително децата, и прилагане на съпътстващи мерки, които подпомагат социалното им приобщаване, като е увеличен броят на лицата, които могат да бъдат включени. От 23 януари 2023 г. 100 лица от града и населени места от общината получават супа, основно ястие, хляб и един път седмично десерт. Продължителността на проекта е до 30 септември 2025 г. и е на обща стойност 247 699,20 лв.", казаха за БТА от Община Севлиево. 
Целевите групи, които могат да получат помощ по този проект са лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си и не получават подкрепа от близките си. Освен това хора, които са обект на социално подпомагане и които са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности. Целева група са и лица, които са с ниски доходи и са със затруднено или невъзможно самообслужване поради налични увреждания или здравословни ограничения. Хора, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане, скитници и бездомни хора. Лица от уязвими групи, които са граждани на трети страни, допълниха от общинската администрация. 
Интересна и полезна информация за политиките на сближаване на ЕС може да намерите в специалната страница на БТА "Европа в България: Общо бъдеще".