Народно читалище „Делиорман“ в Разград отправя предизвикателство към влюбените да се включат във фотоконкурса „Съхрани любовта“. Инициативата е по повод 14 февруари - Свети Валентин, съобщи за БТА председателят на културната институция Айше Челеби.
В конкурса могат да участват всички двойки от областта без ограничения във възрастта и времето, в което са заедно. За да се включат трябва да направят снимка с любимия човек, след което да изпратят кадъра на електронната поща [email protected] до 13 февруари. Ограничение в броя на фотосите, които ще се изпращат за участие в конкурса няма. Те трябва да бъдат придружени с име и телефон на участника. Снимките на любовна тематика ще бъдат оценявани от жури, а авторите на най-оригиналните ще получат награди. Победителите ще бъдат обявени на 14 февруари на Фейсбук страницата на читалището.
Конкурсът на разградското читалище, посветен на празника на любовта е традиционен и всяка изминала година се радва на все по-голям интерес, каза председателят на културната институция. Тя посочи, че миналата година конкурсът се е провел под формата на творческа надпревара за най-добро любовно послание чрез есе, разказ, стихотворение, видеоклип или фотография. Работата по избора на наградените участници беше трудна, тъй като всички получени произведения бяха интересни и впечатлиха журито, посочи Челеби. Тя изрази надежда и тазгодишното издание на творческата инициатива да предизвика интереса на разградчани.
Народно читалище "Делиорман" е учредено в началото на ноември 2014 година. Основната му цел е да съхранява бита, културата и обичаите на населението в Лудогорието. От създаването си насам читалището е реализирало десетки инициативи в сферата на образованието, спорта, културата и детските творчества, припомни председателят на културната институция в Разград.