Групата Fun Lovin‘ Criminals се връща за концерт у нас в нов състав и с нов албум. Събитието е на 23 май в зала 3 на НДК, съобщават организаторите от FestTeam.
Заразителен микс от кинематографичен хип хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул, елегантни костюми и любопитни текстове с криминални, но и комични истории от Ню Йорк за наркотици, престъпност и екзистенциална досада. Това са Fun Lovin’ Criminals, според почитателите им. 
Миналата година Fun Lovin' Criminals издадоха първия си албум с оригинална музика от повече от десетилетие - The Roosevelt Sessions, с който се отбелязва и новото звучене на групата преди издаването на още нова музика през 2023 г.
"Fun Lovin' Criminals навлизат в нова глава от живота си, с категоричен фокус върху създаването на нова музика, която нашите фенове ще обикнат", разказва Брайън Fast Лейзър. Той е eдин от основателите на групата, мултиинструменталист, който свири на клавишни, бас, хармоника и тромпет по време на концертите на живо и е написал и продуцирал всички парчета на FLC. Той е и новият вокалист на след неочакваното напускане на Хюи Морган през 2021 г.
В настоящия са още Франк Бенбини и Наим Кортаци от Happy Mondays.
Fun Lovin' Criminals се сформират през 1993 г., след като Fast среща Хюи в нощния клуб The Limelight, в Ню Йорк. Дебютният им албум Come Find Yourself стига до номер 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия.
Най-големият им хит Scooby Snacks съдържа диалози от филмите "Криминале" и "Глутница кучета" на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка номер 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г.
Групата има шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. 
/ДД