Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, който бе гост на Молитвената закуска във Вашингтон, заяви, че за Сърбия е много важно, че във Вашингтон и Брюксел оценяват подхода на Белград в диалога с Прищина като "конструктивен и отговорен", съобщи Танюг.  В интервю за радио "Гласът на Америка" Дачич подчерта, че "червените линии" на Белград са въпросът за признаването на Косово, т.е. въпросът за членството на Косово в ООН, и формирането на Съюз на сръбските общини.
Говорейки за Съюза на сръбските общини, Дачич изтъкна, че той е част от Брюкселското споразумение - "нещо, което е договорено" и условие сърбите в Косово да се върнат в институциите.   
В отговор на въпрос защо Сърбия не се е присъединила към санкциите срещу Русия, Ивица Дачич каза, че Сърбия е изключително принципна и осъжда нарушаването на териториалната цялост.
Тук проблемът е, че и Западът, и Изтокът не са достатъчно принципни, т.е. различно тълкуват принципа за териториална цялост, коментира Дачич. Той обърна внимание на това, че на Запад смятат, че трябва да се защитава териториалната цялост на Украйна, а "териториалната цялост на Сърбия е един друг въпрос".
На въпрос дали Сърбия ще въведе санкции срещу Русия, ако невъвеждането на санкции заплашва да й нанесе непоправими щети, Дачич оцени, че Сърбия не е близо до такава ситуация в момента.