Община Стара Загора съвместно с Общински съвет Стара Загора ще настояват за преразглеждане на бизнес плана, приет през м.г., на дружеството „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Стара Загора. Това заявиха на съвместна пресконференция кметът Живко Тодоров и председателят на местния парламент Мария Динева. 
„Общинския съвет ще действа като един орган, който е обединен по темата за цената на водата в Стара Загора“, каза Тодоров. По думите му това е историческо обединение между всички политически партии в града.
Кметът посочи, че след приемане на новия бизнес план през март м.г. има настъпили промени в заложените цени на някои от параметрите и даде пример с цената на тока, която е заложено да бъде 353 лева за мегаватчас, а стойността и в момента е 200 лева. 
По време на пресконференцията стана ясно, че ще бъде създадена работна група от общински съветници, която ще провежда разговори с представители на ръководството на ВиК дружеството. „Целта ще бъде преработване на бизнес плана, а крайната цел е намалението на водата на старозагорци“, обясни Мария Динева. Работната група ще се състои от седем души, в които влизат представители на различни политически сили.
"Със сигурност има възможност за намаление, но в рамките на един месец работната група, съвместно с представители на ВиК Стара Загора, ще работят по темата", обясни още кметът Живко Тодоров.
Общинският съветник припомни, че бизнес планът е приет през месец март м.г. и след това има "увеличение на цената на водата на два етапа- от 1 юли 2022 г. и от 1 януари 2023 година", обясни още той. От думите му стана известно, че "е реалистично, ако бизнес планът бъде преработен на базата на показатели, които чувствително са променени от месец март м.г.,  да се очаква в средата на 2023 година да бъде намалена стойността на водата в Стара Загора".