Президентът Румен Радев и държавният глава на Сърбия Александър Вучич пристигнаха за откриването на специализираните строителни дейности по изграждане на междусистемната газова връзка „България - Сърбия" (Gas Interconnection Bulgaria - Serbia, IBS).
В момента двамата двамата държавни глави провеждат среща. На нея присъстват и служебният министър на енергетиката Росен Христов, както и изпълнителният директор на „Булгартрансгаз" Владимир Малинов. 
След срещата Радев и Вучич ще се отправят на разходка на строителния обект. 
Междусистемната газова връзка „България-Сърбия" ще бъде с обща дължина около 170 км. от Нови Искър, Република България до Ниш, Република Сърбия, от които около 62 км. са на българска територия. След изграждането ѝ газовата връзка ще бъде с капацитет до 1,8 млрд. м3/г. с възможност и за реверсивен поток. Газопроводът е проект от общ интерес за Европейския съюз, финансиран от Механизма за свързване на Европа.
На 12 януари директорът на „Сърбиягаз“ Душан Баятович каза, че газовата връзка с България ще бъде завършена до началото на следващия отоплителен сезон.