Новият роман на Харуки Мураками, един от най-известните японски писатели, ще излезе на книжния пазар в Япония през април, предаде Франс прес, позовавайки се на издателите.
От издателство Shinchosha не разкриват заглавието на новата творба на Мураками, нито темата й. 
Издателите посочват само, че японският ръкопис е бил с обем 1200 страници, без да уточняват колко страници ще има печатното издание. Книгата ще бъде пусната в продажба на 13 април на цена от 2970 йени (около 22 долара). Електронната версия на романа ще бъде предложена за продан едновременно с печатната версия.
Остава неясно и кога ще се появят преводните версии на книгата.    Това е първият роман на Харуки Мураками от шест години. Предишната му книга, озаглавена "Убийството на Командора", беше публикувана през февруари 2017 г.
Седемдесет и четири годишният Мураками е един от най-популярните съвременни писатели в света. Произведенията му са преведени на около 50 езика. Известният японски писател неколкократно е номиниран за Нобелова награда за литература. 
Творчеството на Харуки Мураками, понякога лишено от обаяние, друг път фантастично, абсурдно или реалистично, обхваща четири десетилетия и включва романи, разкази, есета.
Сред най-известните му романи са "Хроника на птицата с пружина" (1994), "Кафка на плажа" (2002) и "1Q84" (2009).       Адаптираният му за големия екран разказ "Карай колата ми" спечели "Оскар" за най-добър международен филм през 2022 г.     Въпреки че творбите му са изключително популярни както в родината му, така и в чужбина, Харуки Мураками избягва известността и много рядко се появява на публични места.
Освен редовното си радиопредаване в Япония, където е диджей, той говори малко за световните събития извън книгите си, "защото това изисква внимателно обмисляне и подбор на думите", казва Мураками.
През 2021 г. в кампуса на университета "Васеда" в Токио е открита библиотека, посветена на писателя, в която са събрани негови ръкописи и дискография.