От днес поевтиняват ученическите и пенсионерските карти за придвижване с обществения транспорт и в Перник. Децата до 10 години пък ще пътуват безплатно. Това става възможно след взетото в края на януари решение от страна на служебния кабинет за допълнително финансиране на общините. С него се осигурява безплатното пътуване на деца до 10-годишна възраст в обществения транспорт, намаляване на цените за всички учащи със 70%,  както и това на превозните документи за пенсионери с 40%.  
Новите цени на картите за пътуване в миньорския са град са 20 лв. за ученици и 30 лв. за пенсионери. Със същите цени са картите и в останалите селища на територията на общината. На този етап подрастващите и възрастните хора ще могат да пътуват с една карта по трите основни градски линии с номера: 10, 17 и 20. От следващия месец се очаква да има карти и за цялата градска мрежа, цените на които ще бъдат обявени допълнително.  
До този момент ученическите и пенсионерските карти за пътуване в градския транспорт в Перник струваха 46 лв. В края на миналата година граждани на общината, всекидневно пътуващи с обществения превоз, се обявиха срещу високите цени на билетите и картите, внасяйки подписка до кмета Станислав Владимиров и председателя на Общинския съвет Денислав Захариев.