Полицията във Враца е задържала мъж за убийството на 62-годишната жена, извършено тази нощ в областния град, съобщиха на брифинг днес окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков и началникът на Районното управление на полицията във Враца главен инспектор Димитър Шейнов.
Съобщение за деянието е получено в 3:36 часа от дъщерята на убитата. Тя е обяснила, че открила майка си мъртва, с порезна рана на врата. Убийството е извършено в апартамента на жертвата, като в него извършителят е влязъл с взлом, обясни гл. испектор Шейнов.
На този етап е известно още, че задържаният живее на семейни начала с дъщерята на жертвата, няма криминални деяния, не е осъждан, а вероятният мотив е влошени семейни отношения.
Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков обяви, че е заведено досъдебно производство за умишлено убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс. Извършителят е задържан по Закона за МВР, предстои привличането му в качеството на обвиняем, задържането му за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура и внасяне на искане за постоянна мярка „задържане под стража“.