Бившата кралица на Нидерландия Беатрикс навършва 85 години във вторник, но за рождения й ден няма да има голямо семейно тържество, защото синът й крал Вилем-Александър е със семейството си на карибския остров Аруба, съобщи ДПА.
Кралят и съпругата му Максима придружават първородната си дъщеря принцеса Амалия, която е на 19 години, на първото й официално посещение на шестте карибски острова на кралството.
Кралският двор публикува на официалната си уеб страница и в социалните медии снимки в чест на Беатрикс, но не й подробности за това как ще отпразнува рождения си ден.
Беатрикс бе кралица на Нидерландия от 1980 г. до 2013 г. След абдикацията си носи титлата принцеса, но редовно участва в официални събития. В сряда тя ще представлява сина си на възпоменателните събития по повод 70-ата годишнина от опустошителното наводнение след буря в югозападната част на страната. Кралското семейство бе посрещнато с ентусиазъм на остров Аруба, много деца развяваха знаменца по главните улици на столицата Ораньестад.