Деца от Плевен са отличени в международен творчески онлайн конкурс "Детска екологична живопис", проведен в град Гуанчжоу, Китай. Те са възпитаници на артшкола "Колорит" с ръководител плевенската художничка и педагог Майя Ананиева. 
На школата е присъдена наградата "Най-добър организатор", която включва сертификат и златен медал от конкурса, съобщи за БТА Ананиева. Малките творци на "Колорит" са удостоени общо с 26 отличия, от които два златни, осем сребърни и десет бронзови медали. Почетни награди са присъдени на още шест деца.
"Няколко от наградените деца заснеха видеоклипове със свои послания, свързани с опазването на околната среда, които са излъчени по време на церемонията по награждаването в Китай", добави Ананиева. Тя подчерта, че поканата за участие в конкурса школата е получила от посланика на Китайската народна република в България чрез плевенското читалище "Съгласие 1869".
В международния конкурс "Детска екологична живопис" тази година са участвали над 160 000 картини на деца и младежи от 12 страни.