Присила Пресли е подала съдебен иск, който оспорва контрола на имуществото на покойната й дъщеря Лиса Мари Пресли, предаде Асошиейтед прес. 
Искът, подаден миналата седмица във Върховния съд на Лос Анджелис, оспорва валидността на поправка от 2016 г. за живия тръст на Лиса Мари Пресли, с която Присила Пресли и бивш бизнес мениджър се отстраняват като попечители. Те се заменят от двете най-големи деца на Лиса Мари Пресли, Райли Киоу и Бенджамин Киоу, в случай че тя почине или стане недееспособна.
Бенджамин Киоу почина през 2020 г.
Живият тръст е форма на планиране на имуществото, която позволява на човек да контролира активите си, докато е жив, но да ги разпредели, ако почине. Той изпълнява функцията на завещание, ако не е оставено отделно такова, какъвто изглежда е случаят с Лиса Мари Пресли.
Единствената дъщеря на Елвис Пресли почина в калифорнийска болница на 54-годишна възраст на 12 януари, след като парамедици се отзоваваха на обаждане на телефон 911, в което се съобщава за жена със сърдечен арест. Следователят на окръг Лос Анджелис, който провежда разследване, все още не е посочил причината за смъртта й. Лиса Мари Пресли беше погребана в семейния си дом, Грейсленд, на 22 януари. 
В съдебния иск на Присила Пресли е посочено, че има няколко проблема, които поставят под съмнение автентичността на поправката за живия тръст.
Бившата съпруга на Елвис Пресли твърди, че не е била уведомена за поправката, както се изисква, както и че името й е изписано погрешно в документ, за който се предполага, че е подписан от дъщеря й, нетипичен подпис за Лиса Мари Пресли. Тя посочна също липсата на свидетел или нотариална заверка.
Присила Пресли иска съдия да обяви поправката за невалидна. 
Според документите бизнес мениджърът Бари Сийгъл възнамерява да подаде оставка, което според предишните условия на тръста ще направи съпопечители 77-годишната Присила Пресли и 33-годишната Райли Киоу.
Искът на Присила Пресли е сред първите от множество очаквани правни маневри около имуществото на Лиса Мари Пресли, единствената наследница на Елвис Пресли. 
Остава неясно каква е стойността на имуществото. В съдебен иск, заведен от Лиса Мари Пресли през 2018 г., според който Сийгъл е управлявал неправилно тръста, се посочва, че той е на стойност над 100 милиона долара, но по-голямата част от тях са изчерпани.