Романът "Нежна песен" на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата "Гонкур" през 2016 г., ще бъде адаптиран от американския канал HBO в нова поредица с участието на Никол Кидман, предаде АФП.   
HBO постигна с продуцентската компания "Леджъндари ентъртейнмънт" споразумение "за създаване и копродуциране на сериал, базиран на книгата на Лейла Слимани "Нежна песен", обяви американският телевизионен гигант в разпространено изявление.
Освен Кидман в актьорския състав на бъдещата продукция е и американската актриса Мая Eрскин, като те ще бъдат и съизпълнителни продуценти.
Това е втората екранизация на романа "Нежна песен", за който авторката Лейла Слимани спечели през 2016 г. наградата "Гонкур" - най-престижното литературно отличие във Франция.
Книгата, от която са продадени повече от милион екземпляра във Франция и е преведена в цял свят, вече има една киноадаптация. Тя е дело на режисьорката Люси Борлето, като участват Лейла Бехти и Карин Виар в главните роли.
Романът разказва за убийството на две малки деца от бавачката им, опитна и странна жена, към която обаче родителите са се привързали. Сюжетът е вдъхновен от престъпление, извършено през октомври 2012 г. в Ню Йорк, отнело живота на две деца на две и шест години. Убиецът е осъден през май 2018 г. на доживотен затвор, отбелязва АФП.