Заявленията за участие в празничния базар „Кукерландия 2023“ по време на Международния маскараден фестивал в Ямбол ще се приемат от 1 до 7 февруари, съобщават от общинския пресцентър.
Очаква се търговци и занаятчии от цяла България отново да бъдат част от четиридневния фестивал, който тази година ще се състои от 23-и до 26 февруари. Базарът ще бъде разположен на пл. "Освобождение", ул. "Цар Освободител" и по алеите на градския парк. По схема, утвърдена от главния архитект на града, са определени конкретните места на сергии, предлагащи хлебни и сладкарски изделия, художествени творби, места за скари и продажба на напитки, и други.
Заявления се подават в Центъра за административно обслужване на общината, на имейл [email protected] или чрез лицензиран пощенски оператор. Определянето на местата ще се извършва по реда на подадените заявления и заплатена такса по банков път, уточняват от местната управа. Подробна информация е публикувана в заповедта за базара на сайта на община Ямбол.
Както съобщи БТА, тази година Международният маскараден фестивал "Кукерландия" се завръща в пълния си блясък и пъстрота, след две години ограничено провеждане заради противоепидемчините мерки за COVID-19. Дефилетата "Парадът на маскираните - пъстър, зрелищен и колоритен!", детският празник "Аз съм кукерче", творчески работилници "Кукарт", кулинарно шоу с Ути Бъчваров "Свинско с винско по кукерски", улици на занаятите, заря и гайди са част от програмата на 24-ото му издание.