С песни и танци честваха заедно рождения си ден децата, родени на 28 януари - Денят на Разград. След няколкогодишно прекъсване заради пандемията фоайето на Общинския културен център отново се огласи с радостна глъч и оживя с много усмивки. Традиционното детско парти, което събира на едно място момичетата и момчетата, родени на паметната за града дата, които са кръщелници на кмета на Общината до навършване на пълнолетие, се организира за 29 поредна година. 
От името на ръководството на Община Разград и на кмета Денчо Бояджиев поздрав към децата отправи заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела на малчуганите с двоен празник – Деня на Разград и рожден ден, да са много здрави и щастливи, да радват мама и тате и да имат много шестици в училище. Зам.-кметът си пожела още броят на кръщелниците да се увеличава и след няколко години да има нужда от по-просторно място за организиране на празничното събитие.
Музикални поздрави към рождениците отправиха възпитаници на Центъра за работа с деца. Групата „Веселите глухарчета” и Туана Акбаш от класа по поп пеене изпълниха любими детски песни, а момичетата от Градския мажоретен състав включиха в своите танци и част от малките рожденички. Танцова честитка бяха подготвили също момичетата и момчетата от Танцова формация „Феникс”.
За всички рожденици имаше подаръци според възрастта им, почерпка и парче от празничната торта. Детското парти „Честит рожден ден” завърши с обща снимка за спомен. 
Към момента кръщелниците на кмета са 29, но заедно с тях празнуват и двете семейства с тризнаците Теодора, Калина и Диляна Терзиеви и Александър, Теодора и Николай Василеви. От общинската администрация уточниха, че към този момент няма информация дали са се родили нови кръщелници на кмета. Регламентираният срок родителите с адресна регистрация в Община Разград да подадат информация за родени на тази дата деца е седемдневен. По традиция първият подарък от кмета за новородените кръщелници е бебешка количка.