В края на 32-рия ден от плаването си към Антарктида българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ продължава да се движи в Атлантическия океан покрай източните брегове на Бразилия, следвайки маршрута си към аржентинското пристанище Мар дел Плата.
НИК 421 се придържа към курса си на юг-югозапад. Южният Атлантик продължава да е благосклонен към българския кораб и екипажа му – добрите метеорологични условия спомагат за поддържането на средна скорост от 9 възела. 
В Мар дел Плата на борда на „Св. св. Кирил и Методий“ ще се качат учени и логистици от Българския антарктически институт. В предпоследната група членове на 31-вата българска антарктическа експедиция, която на 26 януари отпътува от летището в София, за да се качи на кораба в Аржентина в началото на февруари, има четирима учени, но преобладават логистиците, тъй като предстои извършването на сериозна строителна дейност в българската база на Антарктида – трябва да се построи нова научна лаборатория.
НИК 421 пренася провизиите, строителните материали и оборудването за базата „Св. Климент Охридски“ на о-в Ливингстън. Корабът ще подпомогне полярната ни мисия, транспортирайки до острова хранителни припаси, цимент, фундаменти за строежи, сандвич-панели, пречиствателна станция, офис-контейнер и др.
Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба „Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката „България - Антарктида - корабният дневник на БТА".