Отмъщение, а не любовна драма е най-вероятната причина за убийството на гарда на Братя Галеви – Николай Радев-Отвертката. Това разкрива пред в. “Вяра“Антонио Якимов, основен свидетел по делото на двамата дупнишки братя. По думите му отмъщение от страна на засегнат баща, чиято дъщеря е станала жертва на изнасилване от Радев, е най-вероятно причината за убийството му.
Антонио Якимов категорично изключи вероятността забранена любов да е причина за смъртта му.

Ето какво разказа още той:

„Каквато и да е причината обаче, станалото може вече само да ме радва, намери се все пак един достоен човек, от майка роден, в тази страна, който да отдаде заслуженото „внимание” на Николай Радев-Отвертката”. Той беше човек – убиец, изнасилвач, побойник, лъжец, вербуван от всички, от малък бе в компанията на биячите на Галевите, безжалостен и безскрупулен тип. Участвал е в редица изнасилвания, разплакал е не една девойка и нейните родители. Често пъти името му беше спрягано като един от основните биячи сред останалите десет в групата на двамата братя, стриктен изпълнител на мокри поръчки, пълен изрод. Няма човек в Дупница, който да не го знае, ако не лично, то поне по физиономия, аз също лично не го познавам, впечатленията ми за него са свързани с моменти от живота ми назад във времето, когато работех като таксиметров шофьор в Дупница.

Офисът на Пламен Галев беше в близост до пиацата на таксиметровата фирма, в която работех, в зоната на т.нар. Развесена върба в Дупница, като отговорник на цялата фирма бях там по цял ден и ги виждах всичките му гардове непрестанно. Тези хора са страшни, разплакали са не един и двама, потърпевшите от тях са десетки. Спомням си преди време за един случай, свързан с хлебар в Бобов дол, отново хора на Галевите, в това число и покойният Радев с прякора Отвертката, участваха в пребиването му. Бяха го били до такава степен, че след това от него вече нищо не ставаше, не им стигнал побоят, който му нанесли, ами след него дори го хвърлили във фурната за печене на хляб.

Знам само, че след това човекът сам съжаляваше, че не е умрял по време на боя. Отвертката участваше и в побоища над свещеници в черквата в Дупница, въобще нямаше скандал, в който името му да не бе замесено. Ето такива са те – бият до припадък, до осакатяване и инвалидизиране, пребиват те до смърт и те захвърлят. Същото преживях от тях и аз преди 10 години, когато ме пребиха и осакатиха за цял живот, като ме оставиха без възможност да имам деца. Половин година след побоя, който ми нанесоха, бях в кома в „Пирогов” и до ден днешен нямам пълни спомени за случилото се. На моменти в главата ми проблясва по нещо, но бързо изчезва. Заради тях ме напусна и съпругата ми, която също бе заплашвана.

Вече няма какво да губя, нямам родители, жена, деца, затова си и позволявам да говоря, все пак като всеки един човек и мен ме е страх, но истината за тези хора трябва да се знае и някой трябва да я каже. Най-лошото от всичко е, че тези хора нападат и рекетират случайни граждани, често пъти в тяхна жертва се превръщат обикновени клиенти в заведения, чиято сметка от консумацията им умишлено е завишавана от персонала по нареждане на хората на Галеви. Аз също бях случаен човек за тях, превърнаха ме в жертва за сумата от 50 лв., която бях взел назаем от тях за погребението на майка ми. Днес живея втори живот, благодарен съм на Бог, че все пак оцелях”.