Висшият съдебен съвет (ВСС) приеха становище по повод публикация във вестник от днес, в която се твърди, че Елка Атанасова предлага "от 100 до 300 бона, за да спаси октопода на съдебната власт".

В приетото становище се казва, че публикуваното в статията не отговаря на истината и засяга личното достойнство на Атанасова. Задължение на ВСС е да осъди остро всички опити за въздействие и засягане на достойнството й. Статията е озаглавена "Любовница на Камен Ситнилски купува членове на ВСС".

Елка Атанасова посочи, че твърденията в нея са клеветническа и с невярно съдържание. Тъй като част от членовете не бяха запознати с тях, на нея й се наложи да зачете част от статията.

Елка Атанасова сама поиска реакция от ВСС. Тя каза, че независимо, че е невярна, в обществото са създадени съмнения. Тази статия трябва да получи реакция преди да се пристъпи към вземане на решение за Камен Ситнилски, каза тя.

Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че всичко това не може да остане по този начин и ВСС трябва да има свое становище. Той предложи ВСС да приеме становище, което веднага да бъде публикувано. В текста предложен от главния прокурор се посочва името на вестника и се казва, че написаното не отговаря на истината и целта е засягане на личното достойнство.